ForensiT Homepage
Forum Home Forum Home > ForensiT Support > Domain Migration
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

Domain Join problem

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Support View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 09 Nov 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1318
  Quote Support Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Domain Join problem
    Posted: 14 Oct 2016 at 4:38am
Hi Kyran,

We hope to have the update out in the next few weeks. In the meantime, you can always join the machine to the domain manually and then run User Profile Wizard to migrate the profiles.
Back to Top
KyranStansfield View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13 Oct 2016
Location: Sheffield
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote KyranStansfield Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Oct 2016 at 7:07am
Hi there,

Do you know when the next release of the software will be?

I am having the exact same problem with 5 laptops now and downloaded the software today.

Thanks,
Regards,

Kyran Stansfield
Back to Top
Support View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 09 Nov 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1318
  Quote Support Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Oct 2016 at 5:18am
The problem with User Profile Wizard not recognizing the upgrade from Home Edition is something which will be fixed in the next release of the software.

The issue about not being about not being able to sign-in is not related to our software. In our testing (and confirmed with a customer) we get this problem whether or not User Profile Wizard is run on the machine.
Back to Top
gregoryh View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Sep 2016
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote gregoryh Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2016 at 11:41am
I logged into a Microsoft account only through the store to purchase the upgrade to Win 10 Pro. I kept the computer login as a local account.

The computer reboots, it shows Win 10 Pro. I try to run the Profile Wizard and it says this is a Home OS, can't join a domain. I manually join the domain, reboot, then run the Profile Wizard again, successfully migrate the user profile to a domain account (Join Domain is partially checked in ProfWiz). This completes successfully. Reboot the computer, and cannot log in as any domain user. Removing the computer from the domain and rejoining the domain does not fix the problem: the computer and the server show permission denied errors.

I have tried removing the computer from the Active Directory and rejoining but it still results in permission denied errors. Not sure how to log onto the domain with this.
Back to Top
Support View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 09 Nov 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1318
  Quote Support Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2016 at 10:09am
We have no information on this. Our best guess is that if you purchase a digital license it is licensed to the Microsoft account that purchased the license, not to the machine. (Were you signed in with a Microsoft account, or did you just use it to purchase the license?)

Our understanding is that User Profile Wizard won't even join a machine that is licensed in this way to a domain because it sees the machine as still having the Home OS. So what are you doing? Are you joining the machine to the domain manually? Can you sign-in as a domain user at that point? Then you migrate the profile (of the user the digital license is assigned to, may be?) and everything stops working - is that correct?

If that is the case, it would make sense because the digital license is almost certainly encrypted and User Profile Wizard cannot migrate encrypted data, so the license will be invalidated. This is however, guess work.

What is the actual error when you try and sign-in as a domain user? What is recorded in the Application Event log?
Back to Top
aaron.hymas View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Sep 2016
Location: Utah
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote aaron.hymas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2016 at 8:02am
Does anybody have a resolution for this besides doing a clean reinstall of Windows 10 Pro?
Aaron R. Hymas
IT Consultant
Executech
Back to Top
gregoryh View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Sep 2016
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote gregoryh Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sep 2016 at 12:56pm
Same problem here -- if a computer is not recognized as Pro version after upgrade, then the domain user CANNOT log into the domain. NO domain user, even an admin, can log into the domain from that computer. Even after removing the computer from the domain and adding it back.
Back to Top
aaron.hymas View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Sep 2016
Location: Utah
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote aaron.hymas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Sep 2016 at 3:24pm
We have three machines that are having this problem. When we manually joined the domain we couldn't login with any domain accounts, not even the domain admin account.

Any ideas?
Aaron R. Hymas
IT Consultant
Executech
Back to Top
Support View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 09 Nov 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1318
  Quote Support Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sep 2016 at 1:39am
There does seem to be a problem with User Profile Wizard not recognizing when a Home machine has been upgraded. We are keen to resolve this. If you are willing to help, please contact support@ForensiT.com

The workaround is to join the machine to the domain manually and then migrate the profile.
Back to Top
DRiveraJETTBT View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 Sep 2016
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote DRiveraJETTBT Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Sep 2016 at 2:59pm
As a follow up the upgrade was purchased using the microsoft store.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.031 seconds.