ForensiT Homepage
Forum Home Forum Home > ForensiT Support > Domain Migration
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

Outlook not working after migration

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
bevege View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jul 2018
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote bevege Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Outlook not working after migration
    Posted: 23 Aug 2018 at 2:30pm
So I finally figured this out. Such a PITA. The reason I couldn't log out of any office app had to do with a previously unknown O365 install. I noticed that none of the New O365 installs were registering on the O365 portal. IE, when I looked at the "Office Installs" for each user they said no installations or whatever. It was odd because they appeared to activate but it said no installations.

This article explains how to fix the problem.

I only had to do steps 1 and 3. I did not do anything in the registry. After all this I could then log out and stay logged out of all Office apps. I did a manual migration and it worked as expected. I also confirmed with Microsoft that this is the recommended method to fix the issue. Didn't want to break anything else.

Now I need to figure out how to map the local profile names to new domain profile names while doing an scripted migration.  I tried but it wasn't working.

Hopefully this will help someone.
Back to Top
jkaufman View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2018
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote jkaufman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Aug 2018 at 5:58pm
I am having the same issue
Back to Top
PerryW View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Aug 2018
Location: UK
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote PerryW Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Aug 2018 at 6:07am
John,

Not sure what I am doing wrong but this is not working for me, I renamed that folder and logged back in and I could see that I was signed in but as soon as I tried to connect to OneDrive/SharePoint it asked for credentials and then the password box vanished again.

Am I missing something, I've tried removing all credentials in credential manager but to no avail.

Cheers Perry
Back to Top
bevege View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jul 2018
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote bevege Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Jul 2018 at 11:49pm
Originally posted by Support

In most cases, this problem can be avoided if you sign-out of Office 365 before migrating the profile.


Any ideas how to permanently logout of office apps? When I go into each individual app (excel, word, outlook) it lets me logout but when I open the app again I'm still logged. I tried logging out of each app and then doing the migration outlook doesn't work. All the other apps are fine. Disabling ADAL fixes the issue but who knows what it may break in the future. Creating a new profile doesn't work either.

Any ideas?

Edited by bevege - 27 Jul 2018 at 11:56pm
Back to Top
medicaustik View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Jul 2018
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote medicaustik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Jul 2018 at 12:41pm
Originally posted by JohnMSP

Spent ages with this one as part of an Azure AD cloud only to Azure AD / AD hybrid setup.

Disabling ADAL wasn't an option as we use MFA.

We found it wasn't just Outlook broken - none of the Office 365 apps could sign in either.

Ultimately I found the issue: there's a token that needs resetting in the user profile directory.

Rename the folder that starts "Microsoft.AAD.BrokerPlugin" in %appdata%\local\packages\ to something else (you will need to be logged in as another user to do this) and then log out, then in as the user. You should find Outlook and other Office apps now work as expected.

Hope this helps someone - spent an age troubleshooting this one!


John buddy, you're a hero.

This solution worked for me.

Disabling ADAL is not an option in environments that require MFA.
Back to Top
Support View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 09 Nov 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1283
  Quote Support Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jun 2018 at 4:25am
In most cases, this problem can be avoided if you sign-out of Office 365 before migrating the profile.
Back to Top
JohnMSP View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jun 2018
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote JohnMSP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jun 2018 at 3:24am
Spent ages with this one as part of an Azure AD cloud only to Azure AD / AD hybrid setup.

Disabling ADAL wasn't an option as we use MFA.

We found it wasn't just Outlook broken - none of the Office 365 apps could sign in either.

Ultimately I found the issue: there's a token that needs resetting in the user profile directory.

Rename the folder that starts "Microsoft.AAD.BrokerPlugin" in %appdata%\local\packages\ to something else (you will need to be logged in as another user to do this) and then log out, then in as the user. You should find Outlook and other Office apps now work as expected.

Hope this helps someone - spent an age troubleshooting this one!
Back to Top
shivgupta View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Jun 2018
Location: India
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote shivgupta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Jun 2018 at 5:34am
To fix your Outlook related issues, you can get some help from this article: https://www.nucleustechnologies.com/blog/top-10-outlook-errors-and-ways-to-fix-them/
Back to Top
leepickersgill View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Apr 2018
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote leepickersgill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Apr 2018 at 2:50am
Hi Was anyone able to resolve this issue?

We have tried a migration today and seeing the same issue with outlook 2016


Edited by leepickersgill - 17 Apr 2018 at 2:56am
Back to Top
AgentBlue View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Sep 2017
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote AgentBlue Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Feb 2018 at 1:18pm
Had a somewhat similar issue with Outlook 2013 on Win7/Win10. Connecting to POP mail server no longer works after migrating profiles with the User Profile Wizard Corporate Edition. Our errors were path to pst not valid on some machines which was corrected by pointing it to the new path, and on all machines send/receive would fail to connect. Tried repairing the mail profile and a few other things with no luck, completely deleting the profile from the mail settings in the Windows control panel and recreating it was one way we could correct the issue. Another was "Solution #4" at the link below, which basically has us change the incoming mail folder to a new pst and then back to the original inbox. This works for us an is much quicker than recreating the mail profile from scratch. Of course if anyone knows of a better solution it would be welcome. I have emailed support, but no response yet.

http://expert-advice.org/microsoft-outlook/fix-error-0x8004010f-outlook-data-file-cannot-accessed/
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.016 seconds.