ForensiT Homepage
Forum Home Forum Home > ForensiT Support > Domain Migration
  Active Topics Active Topics RSS Feed: Keeping profile name when migrating away from AD
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

Keeping profile name when migrating away from AD

 Post Reply Post Reply
Author
Message
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
r00tusr View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Nov 2018
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote r00tusr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Keeping profile name when migrating away from AD
    Posted: 27 Nov 2018 at 1:56pm
Hey all,

When performing a migration from a domain affiliated computer, is it possible to keep the same profile name? For example:

domain\msmith
to
smith

The issue I have had is that if I define the existing profile and new profile in a user.csv the machine is removed from the domain but nothing happens with the profile data.

As a secondary question, when removing the computer from the domain is there any way to change the computer name? It looks like renaming the machine is only allowed then migrating to a domain.

We are using the enterprise version of Profwiz and pretty much default settings in the ini.

Please let me know if more info is needed.
Back to Top
Support View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 09 Nov 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1296
  Quote Support Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Nov 2018 at 5:36am
Just so we are talking about the same thing: a user account is represented by the username you sign in to a machine with; a user profile is the data associated with that account, usually stored under C:\Users. (For example, C:\Users\username).

You say you want to keep the same profile [folder?] name, but in your example you are changing it - from msmith to smith. In any case, User Profile Wizard will rename or not rename the profile folder to match the new user account name, depending on the <RenameProfileFolder> value in your Profwiz.config file: by default it is True.

You are correct - you cannot rename a computer when moving from a domain to a workgroup.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.016 seconds.