ForensiT Homepage
Forum Home Forum Home > ForensiT Support > Desktop Management
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

slow user login

 Post Reply Post Reply
Author
Message
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
inhelpdesk View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2011
Online Status: Offline
Posts: 1
  Quote inhelpdesk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: slow user login
    Posted: 16 Aug 2011 at 3:17pm
We have a couple computers running the user profile manager that have begun causing very slow logins. Users will enter their username and password and it will get stuck at the "Applying personal settings..." screen for about 5 mins. before the desktop will appear. Is there something that would cause this? Or do we need to un-install and reinstall the product?

Thanks in advance!
Back to Top
Support View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 09 Nov 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1356
  Quote Support Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2011 at 2:49am
Hi,
 
Reinstalling is unlikely to make any difference. If the problem has only just occurred, and your users used to be able to logon without the delay, you should try and find out if anything has changed in your environment. For example, have any new Group Policies been applied? Have you changed your network configuration in anyway? Check the event log on the machine to see if any errors are being recorded during logon.

 

Back to Top
striskle View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2011
Location: Ontario, Canada
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote striskle Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Aug 2011 at 8:39am

We have 1 "standard profile" we assign our domain users to.  We have found that if we log in once as a domain user, all subsequent logins from users in that domain are quick, it appears to be only the first login from a user in a group that is slow.  We have built this into our image (aka, logged into the computer as a domain user prior to capturing the image) so when it is put down onto the machines the logins are quick.

We definitely can confirm that this issue does occur.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.016 seconds.